Vi skal ikke være mistroiske, men..
Skal vi være mistroiske over for alle, vi møder – af frygt for spionage? Nej, selvfølgelig ikke.
I vores seneste opslag delte vi et eksempel på, hvordan spionage i virkeligheden kan begynde med noget så uskyldigt som en venlig samtale. Men det betyder ikke, at vi skal gå rundt og være på vagt over for alle. Tværtimod – tillid og sociale relationer er fundamentale for både samarbejde og netværk.
Men når vi færdes i professionelle sammenhænge, hvor information er en handelsvare, bør vi være bevidste om, hvad vi deler, og med hvem. Det handler ikke om at være paranoid – det handler om situationsbevidsthed.
Spionage og social manipulation udnytter ofte netop vores naturlige imødekommenhed og lyst til at dele. Derfor er det vigtigt, at vi bliver bedre til at lægge mærke til, hvad der bliver sagt, hvordan det bliver sagt – og hvad vi selv kommer til at dele i situationen.
Awareness er ikke et spørgsmål om at afvise kontakt – det er evnen til at kunne afkode intentioner, genkende mønstre og styre samtaler i en retning, hvor du bevarer kontrollen. Det er en mental færdighed, der kan trænes – og bør trænes, især hvis du arbejder med viden, systemer eller netværk, som har strategisk værdi.
Hos ALPHA hjælper vi organisationer med netop dette:
At øge bevidstheden og robustheden over for skjulte trusler – gennem praktisk træning, erfaringsbaseret undervisning og realistiske scenarier.
Vil du vide mere om, hvordan du eller din organisation kan blive bedre rustet til at håndtere spionagetrusler? Så tag endelig kontakt – vi deler gerne vores viden.